March 1, 2024

De Duurzame Kracht van Studio Steel: Stalen Deuren

Stalen deuren hebben de laatste jaren een opmerkelijke opmars gemaakt in de wereld van interieurdesign. Niet alleen staan ze bekend om hun elegante esthetiek en tijdloze uitstraling, maar ze bieden ook een reeks voordelen op het gebied van duurzaamheid.

In deze blogpost duiken we dieper in op de duurzaamheidsaspecten van stalen deuren:

1. Duurzame thermische en akoestische isolatie

2. Energieverbruik in huis

3. Poedercoating

4. EPB

5. Opties in veiligheidsglas

Thermische en Akoestische Isolatie: Comfort en Efficiëntie

Een van de belangrijkste duurzame voordelen van stalen deuren is hun vermogen om thermische en akoestische isolatie te bieden. Door de hoogwaardige isolerende kwaliteit van het glas, kunnen de deuren van Studio Steel de warmte in huis vasthouden tijdens koude winters en de koelte behouden tijdens hete zomers.

Daarnaast zijn de stalen deuren van Studio Steel ook verkrijgbaar in isolerend dubbelglas. Dit voegt een extra laag van isolerende functionaliteit toe aan het ontwerp. Zo resulteert dit niet alleen in een verhoogd comfortniveau voor bewoners, maar ook in een vermindering van de energiekosten.

Tevens bieden stalen deuren een uitstekende duurzame geluidsisolatie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor ruimtes die privacy en rust vereisen. Denk hierbij dan aan thuiskantoren, slaapkamers en entertainmentruimtes. Het gebruik van hoogwaardige isolatie- en afdichtingsmaterialen zorgt ervoor dat geluiden van buitenaf duurzaam worden geminimaliseerd, waardoor een rustige leefomgeving wordt gecreëerd.

Energieverbruik in Huis: Efficiëntie in Isolatie (en verdien je investering duurzaam terug)

Stalen deuren dragen ook bij aan een verminderd energieverbruik in huis want door de efficiënte isolatie-eigenschappen gaan de kosten van uw verwarmings- en koelsystemen verminderen.

Een STUDIO STEEL scharnierdeur wordt standaard voorzien van een rubberen rand die netjes is weggewerkt in de kader. Deze rubberen rand zorgt voor een ideale afdichting. Onderaan kunnen we tijdens de installatie kosteloos een borstel toevoegen zodat ongewenste tocht wordt geminimaliseerd.

Verder is het vervangen van oude deuren altijd een goed idee. Door een deur te vernieuwen of te vervangen verdien je een groot stuk van je investering terug door de besparing die je automatisch maakt via deze duurzame isolerende eigenschappen van een stalen deur op maat.

Veiligheidsglas: Een duurzame garantie

Stalen deuren van Studio Steel worden altijd uitgerust met veiligheidsglas, dat beter bestand is tegen impact dan gewoon glas, waardoor het minder snel breekt bij stoten.

Daarnaast is dit soort glas verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor je creatief kunt zijn in het ontwerp van de stalen deur.

Een bijkomend voordeel van ons glas is dat lichtopbrengst duurzaam wordt doorgezet naar de aangrenzende ruimtes. Dit kan helpen om overdag minder kunstlicht te gebruiken, wat dan weer resulteert in een lagere energiekost.

Poedercoating: Een Milieubewuste Keuze

Poedercoaten is een afwerkingsproces dat wordt toegepast op metalen oppervlakken, waaronder stalen deuren van Studio Steel.

Deze techniek  biedt een professionele afwerking die bestand is tegen krassen en stoten.

Tevens is poedercoating een milieuvriendelijk proces omdat het geen oplosmiddelen bevat die schadelijk zijn voor het milieu. Het overschot aan poeder kan duurzaam worden hergebruikt, waardoor er minder afval ontstaat.

Daarnaast vereist een stalen deur die gepoedercoat werd weinig onderhoud. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor de levensduur van de coating en dus de stalen deur wordt verlengd.

Conclusie: Duurzaamheid in Staal bij Studio Steel

Stalen deuren van STUDIO STEEL bieden niet alleen een verfijnde en eigentijdse uitstraling voor elk interieur, maar geven ook duurzaamheidsvoordelen die zorgen voor comfort, efficiëntie en veiligheid in huis.

Door te investeren in stalen deuren kunt u niet alleen genieten van de esthetische en functionele voordelen op korte termijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere en comfortabelere leefomgeving op lange termijn.

Dit allemaal met een terugverdien garantie. Al deze voordelen krijg je via een STUDIO STEEL deur.

Showroom Studio Steel te Kapellen, regio Antwerpen, Vlaanderen

Kom langs
onze showroom

Kom langs in onze showroom te Kapellen en maak kennis met onze verschillende deuren, glassoorten en grepen!